PostHeaderIcon 3. Magyar Jövő Internet Konferencia (MJIK 2016)

    Az esemény címe:

    3. Magyar Jövő Internet Konferencia (MJIK 2016)

Az esemény műfaja:
Konferencia 

Tudományterület:
Informatika, műszaki tudományok

Kezdés: 
2016. november 10. 9:00

Befejezés: 
2015. november 27.

Program:
http://www.hte.hu/mjik2016-program

Szervező intézmények:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)
MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI)
Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) 

Helyszínek:
MTA SZTAKI konferenciaterme (1111 Budapest, Kende u. 13-17.)

Régió: 
Közép-Magyarország

Kapcsolattartó:
Dr. Sallai Gyula, BME, Professor emeritus, +36 (20) 3891602 sallai@tmit.bme.hu

Az esemény honlapja:
www.hte.hu/mjik2016

Szinopszis:
A 3. Magyar Jövő Internet Konferencia az első és a második konferenciához (MJIK 2014 és MJIK 2015) hasonlóan a jövő internetének hazai szakmai fóruma, amely az internet trendekről, a feltáruló lehetőségekről és az elért eredményekről kíván átfogó képet adni. A jövő internete az innováció egyik legjelentősebb hajtóereje, a kibontakozó internet ökoszisztéma és társadalom meghatározó eleme. 

A Konferenciát a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform (FI NTP) és a Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ (FIRCC) közösen rendezik, társrendezői a Hírközlési és Informatikai Egyesület (HTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a rendezvénynek helyet adó MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (MTA SZTAKI).  
A jövő internet témakörének széles palettájából ebben az évben is célkeresztbe a Smart City/Okos Város témáját helyezzük, kiegészítve a tárgyak internete (IoT), az internet biztonság és az adattudomány (Big Data) tématerületeivel, tekintve e témák kiemelkedő európai és hazai eredményeire és jelentőségére. 
Az egész napos konferencia nyelve magyar, illetve angol. A konferencia programterve három szekciót tartalmaz. A délelőtti szekciót a jövő internet és Smart City trendeknek szenteljük, amelyben külföldi és hazai előadók mutatják be a formálódó internet ökoszisztéma technológiáit és szolgáltatásait, a kutatások irányait, a hazai és nemzetközi projekt tapasztalatokat és terveket. Az ebéd utáni két magyar nyelvű szekcióban a jövő internet alapú megoldások bemutatását helyezzük előtérbe, különös tekintettel a különféle smart megoldásokra (pl. a közlekedésben) és a Big Data, a tárgyak internete és az internet biztonság hazai kutatási eredményeire. 
A rendezvényre az HTE honlapján, www.hte.hu/mjik2016 lehet jelentkezni, a részvétel ingyenes.