PostHeaderIcon I. BME Versenycsapatok Konferencia

    Az esemény címe:
    I. BME Versenycsapatok Konferencia

Az esemény műfaja:
Előadás, kiállítás, workshop

Tudományterület:
Informatika, Műszaki tudományok

Kezdés: 
2015. november 5. 12.00

Befejezés: 
2015. november 5. 19.00

Program:
12.00 – „Kapunyitás” és interaktív járműkiállítás
14.00 – Ünnepélyes megnyitó
14.15 – BME-s csapatok bemutatkozása (csapatonként 10 perc)
15.30 – Állófogadás a meghívott tagok számára
15.30 –Interaktív járműkiállítás
19.00 – Rendezvény zárása


Szervező intézmények:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Helyszínek:
BME K. épület aula (1111 Bp. Műegyetem rkp. 3.)

Régió: 
Pest megye (Budapest)

Kapcsolattartó:
Kun Levente Alex (+3670 953 6841, levente.kun@solarboatteam.hu

Az esemény honlapja:
https://www.facebook.com/events/1633712416902378/

Szinopszis:
2015. november 5-én hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre az I. BME Versenycsapat Konferencia, melyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és más oktatási intézmény járműépítő versenyeken résztvevő csapatai mutatkoznak be.
Az eseményen, amely a BME központi épületének aulájában kerül megrendezésre, az egyetem berkein belül született innovatív megoldásokkal szeretné megismertetni az érdeklődőket. A nagy múltra visszatekintő, több nemzetközi siker birtokában lévő versenycsapatok mellett, nemrégiben alakult, szárnyaikat bontogató teamekkel is találkozhatunk. A paletta széles, különböző típusú járművek kerülnek kiállításra: a kétkerekű erőgépektől kezdve, üzemanyag-takarékos és alternatív hajtású prototípusautókon át a napelemmel hajtott hajóig megtekinthetünk mindent.
A rendezvény segíti a csapatok közötti együttműködés erősítését is, mivel az egyes projektekben résztvevő hallgatók betekintést nyerhetnek egymás munkáját és szorosabb kapcsolatot alakíthatnak ki.
Bemutatkozik a BME Formula Racing Team, BME Gokart Team, BME MotoStudent Team, BME Solar Boat Team, GSZK Shark Team, Műszakik Pneumobil Team, Paradicsom Csapat.
A rendezvény 12 órakor kezdődik egy workshop-pal, majd 14 órától az összes csapattól hallhatunk rövid bemutatkozó prezentációkat. Az esemény alatt folyamatosan lehetőség nyílik kérdezni a csapattagoktól, megtekinteni a járműveket.

 

Tudomány Ünnepe 2015