PostHeaderIcon Az ipar és az egyetemek közti együttműködés az értékteremtő és fenntartható fejlődés érdekében

    Az esemény címe: 
    Az ipar és az egyetemek közti együttműködés az értékteremtő és fenntartható fejlődés érdekében

Az esemény műfaja:
Kerekasztal-beszélgetés

Tudományterület:
Műszaki tudományok

Kezdés: 
2014. november 6. 15:30

Befejezés: 
2014. november 6. 16:30

Program: 
A felkért előadók vitaindító előadásai, majd hozzászolások:
A felkért előadók:
Schubert Olívia, vezető, Oktatási/Tudományos Kooperációk, AHM
Dr. Kovács Ádám, Tudományos és nemzetközi Dékánhelyettes
Dr. Penninger Antal, elnök, BME-AUDI K3

moderátor:
Dr. Bereczky Ákos, igazgató, BME-AUDI K3

Szervező intézmények:
BME-AUDI Kooperációs Kutatóközpont (BME-AUDI K3)

Helyszínek:
BME, "D" épület 2 emelet

Régió: 
Közép-Magyarország

Kapcsolattartó:
Dr.Bereczky Ákos,
igazgató,
BME-AUDI Kooperációs kutatóközpont
bme-audik3@mail.bme.hu

Az esemény honlapja:
http://bme-audi-k3.audi.hu/

Szinopszis:
A BME – AUDI együttműködés története 2002-től fejlődik folyamatosan. 2006 novembere óta az AUDI Hungaria Motor Kft. (AHM) által kezdeményezett virtuális „AUDI HUNGARIA - BME INTÉZET” keretein belül folyt az együttműködés. Kiemelt célként fogalmazódott meg a kutatások eredményeinek mihamarabbi gyakorlati hasznosítása az egyetemi oktatásban, valamint a doktori képzésben. Ez a tevékenység 2007-ben kibővült a kölcsönös tapasztalat- és know-how-cserével, valamint a kutatási tevékenységek összefogásával.
Az együttműködés hatékonyságának javítására, egyszerűsítésére a BME szervezeti keretén belül új kutató központ jött létre 2010 januárjában, BME-AUDI HUNGARIA Kooperációs Kutatóközpont (BME-AUDI K3) néven, a korábbi Intézet jogutódjaként. A BME-AUDI K3 az Egyetemen rendelkezésre álló gépészeti, mechatronikai és elektronikai tudásnak az AHM technológiai, szakember-utánpótlási és kutatás-fejlesztési igényeinek kielégítésére létrehozott társulás, amelyet tanszékek és kutatócsoportok alkotnak. A tanszékek jelenleg a Gépészmérnöki Kar, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar, és a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, valamint a Közlekedésmérnöki Kar egyes érdekelt és az AHM-el kapcsolatban álló tanszékei.
A BME-AUDI K3 mint szervezeti egység a magyar műszaki felsőoktatás egyik erősségének, a BME-nek és hazánkban működő, a világ legnagyobb motor és járműgyártó vállalatának, az AHM-nek a kapcsolatait ápolja. Fontos feladatának tartja a hosszú távú, kölcsönös előnyökön nyugvó, a jövőre is jelentős kihatással bíró közös gondolkodást és értékteremtő tudás kialakítását. A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó kerekasztal összehívásának célja párbeszéd ezen együttműködés hosszú távú fenntarthatóságának további lehetőségeiről.

 

 

 

 

Tudomány Ünnepe 2014