PostHeaderIcon A Magyar Tudomány Ünnepe 2011.

Az Országgyűlés a tudomány társadalomban betöltött szerepét kiemelkedően fontosnak, a tudomány művelése és fejlesztése érdekében végzett tevékenységet elismerésre és kiemelkedő támogatásra méltónak tartja. Bízik abban, hogy Magyarország csatlakozása az Európai Unióhoz megnöveli a magyar kutatók, tudósok eddig is eredményes hozzájárulását az emberiség tudásának, ismereteinek gyarapításához. Fejet hajt elődeink előtt, akik a magyar tudomány fejlődéséhez hozzájárultak. Ezért a következő törvényt alkotja:

1.§ Az országgyűlés november 3-át – azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak 1 évi jövedelmét Magyar Tudós Társaság alapításának céljára felajánlotta, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását – a Magyar Tudomány Ünnepévé nyilvánítja. 
2. § Ez a törvény a kihirdetése napján lép hatályba.

A Magyar Tudomány Ünnepe 2011. évi rendezvénysorozata november 3-30. között, az egész országban kerül megrendezésre. Az Akadémia Elnökségének döntése értelmében a 2011. évi Magyar Tudomány Ünnepe vezértémájának főcíme: Összhang, alcíme: Tudomány a gazdaságban és a társadalomban. (forrás: www.mta.hu)


A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a tartalomban részletezett tudományos események kerülnek megrendezésre.

Szeretettel várjuk minden rendezvényünkön.

Dvorszki László
intézményi fejezetszerkesztő