PostHeaderIcon A Magyar Tudomány Ünnepe 2012.

Az Országgyűlés a tudomány társadalomban betöltött szerepét kiemelkedően fontosnak, a tudomány művelése és fejlesztése érdekében végzett tevékenységet elismerésre és kiemelkedő támogatásra méltónak tartja. Bízik abban, hogy Magyarország csatlakozása az Európai Unióhoz megnöveli a magyar kutatók, tudósok eddig is eredményes hozzájárulását az emberiség tudásának, ismereteinek gyarapításához. Fejet hajt elődeink előtt, akik a magyar tudomány fejlődéséhez hozzájárultak. Ezért a következő törvényt alkotja:

1.§ Az országgyűlés november 3-át – azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak 1 évi jövedelmét Magyar Tudós Társaság alapításának céljára felajánlotta, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását – a Magyar Tudomány Ünnepévé nyilvánítja. 
2. § Ez a törvény a kihirdetése napján lép hatályba.

A Magyar Tudomány Ünnepe 2012. évi rendezvénysorozata november 3-30. között, az egész országban kerül megrendezésre.
Az MTÜ 2012 szorosan kapcsolódik a Szentágothai János-emlékévhez, amelynek programjaival tisztelgünk a magyar tudomány száz éve született, nemzetközileg is elismert alakja, az iskolateremtő agykutató élete és tudományos munkája előtt. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete közgyűlésének 2011. novemberi döntése alapján a tudós születésének centenáriumát, a 2012-es évet a professzor emlékének szentelte. (forrás: www.mta.hu)


A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a tartalomban részletezett tudományos események kerülnek megrendezésre.

Szeretettel várjuk minden rendezvényünkön.

Dvorszki László
intézményi fejezetszerkesztő