PostHeaderIcon A magyar tudomány ünnepe 2013

Az Országgyűlés a tudomány társadalomban betöltött szerepét kiemelkedően fontosnak, a tudomány művelése és fejlesztése érdekében végzett tevékenységet elismerésre és kiemelkedő támogatásra méltónak tartja. Bízik abban, hogy Magyarország csatlakozása az Európai Unióhoz megnöveli a magyar kutatók, tudósok eddig is eredményes hozzájárulását az emberiség tudásának, ismereteinek gyarapításához. Fejet hajt elődeink előtt, akik a magyar tudomány fejlődéséhez hozzájárultak. Ezért a következő törvényt alkotja:

1.§ Az országgyűlés november 3-át – azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak 1 évi jövedelmét Magyar Tudós Társaság alapításának céljára felajánlotta, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását – a Magyar Tudomány Ünnepévé nyilvánítja. 
 

A Magyar Tudomány Ünnepe 2013. évi rendezvénysorozata november 3-30. között, az egész országban kerül megrendezésre.

Itt van körülöttünk. Találkozunk vele a mobiltechnológiától a vízlepergető anyagokig, a teflonbevonatú tepsitől a korszerű világítótestekig: jelen van az egyre gyorsabb és hatékonyabb gépekben és technológiákban, az egyre sikeresebb orvosi eljárásokban, pénzügyi modellekben és oktatási fejlesztésekben. A tudomány körbevesz minket. Ha tudunk róla, ha nem, a tudományos kutatások eredményeinek rendszeres használói vagyunk mindannyian.

A mindennapjainkat egyszerűbbé, jövőnket biztonságosabbá, eszközeinket hatékonyabbá tevő, „kéznél lévő" megoldások mögött tudományos felfedezések, alapos és kitartó kutatómunka, eredményes tudósközösség és intézményrendszer, a társadalmi igényekre nyitott akadémiai és vállalkozói figyelem és együttműködés áll.

Az idei Magyar Tudomány Ünnepe minderről: a velünk élő és értünk tevékenykedő tudományról szól. (forrás: www.mta.hu)


A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a tartalomban részletezett tudományos események kerülnek megrendezésre.

Szeretettel várjuk minden rendezvényünkön.

Dvorszki László
intézményi fejezetszerkesztő