PostHeaderIcon A Magyar Tudomány Ünnepe - 2017.

A Magyar Tudomány Ünnepe, a Magyar Tudományos Akadémia által 14 éve minden év novemberében megrendezett országos és határon túli programsorozat. Az eseményfolyam hagyományosan egy központi gondolat köré szerveződik, amely közös szempontként érvényesül a rendezvény témaválasztásaiban és előadásaiban.

A 2017. év mottója az "Emberközpontú tudomány", amely rendezvénysorozat célja, hogy rámutasson a tudomány rendkívül gyors fejlődésére, valamint a tudomány és a társadalom együttműködésének szükségességére az életminőség kedvező irányú befolyásolása érdekében.

A Magyar Tudomány Ünnepe kiemelt programjai és a rendezvények vezető témái:

az orvosi diagnosztika új lehetőségei

precíziós nemesítéssel a tudományosan megalapozott biogazdálkodásért

ember és gép közötti kommunikáció

demencia, öregedés

ember és tudomány viszonyának változása és jövője

kiberbiztonság

okosváros-fejlesztések

genomika a XXI. században

a nők szerepe a tudományban

A "Tudomány és Parlament" című rendezvényen - a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 20 éves jubileuma alkalmából - a három nagy tudományterület volt Bolyai-ösztöndíjas akadémikusai ismertetik kutatói életpályájukat.

A 2017. évi Magyar Tudomány Ünnepe kapcsolódik az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett Arany János-emlékévhez, melynek akadémiai programjai többek között Arany János életének akadémiai vonatkozásait ismertetik az érdeklődő diákok számára.

További információ itt érhető el:

http://mta.hu/tudomanyunnep


 

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a tartalomban részletezett tudományos események kerülnek megrendezésre.

Szeretettel várjuk minden rendezvényünkön.

dr. Csákány Anikó
intézményi fejezetszerkesztő