PostHeaderIcon Miért nem olvasunk használati útmutatókat? Az információ tervezés jelene és jövője

    Az esemény címe:
    Miért nem olvasunk használati útmutatókat? Az információ tervezés jelene és jövője

Az esemény műfaja:
Workshop

Tudományterület:
Műszaki tudományok

Kezdés: 
2014. November 28. 15:00

Befejezés:

Program: 
A programon bemutatjuk, hogy mit jelent ma az információ tervezés és milyen iparági kihívásokra lehet számítani a jövőben.

Szervező intézmények:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Villamosmérnöki és Informatikai Kar
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Helyszínek:
1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2
Q. épület
Q.B203 terem

Régió: 
Közép-Magyarország

Kapcsolattartó:
Dr. Kovács Tibor, kovacs.tibor@aut.bme.hu

Az esemény honlapja:

Szinopszis:
A program első felében ismertetjük, hogy „Milyen problémákkal szembesülhet egy információ tervező a munkahelyén, egy napos novemberi délutánon?”. Egy információ tervezőnek nem elég kiváló műszaki szakembernek lennie, profi kommunikátorként is szerepelnie kell nap mint nap. Közel kerülni egy még nem létező termék fejlesztéséhez izgalmas munka, ugyanakkor számos kihívást is rejt magában.
Előadásunkban gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be azt a speciális perspektívát, amelyből kiindulva egy információ tervező megközelíti a termékfejlesztés folyamatát. Szó lesz arról is, hogy hogyan kell egy termék végfelhasználójának a „fejével” gondolkodni.
Mivel az információ tervezők a jövő termékeinek fejlesztésében vesznek részt, fontos beszélnünk arról is, hogy mi várható a következő néhány évben, hogyan, milyen módon, formában olvassuk majd a közeljövőben a különböző termékekhez tartozó információt.
Ehhez kapcsolódóan gyakorlati példákon keresztül elemzésre kerülnek majd a legfontosabb iparági kihívások is. Az előadás után megvitatjuk a különböző szcenáriókat és ezek lehetséges megoldásait.

   

Tudomány Ünnepe 2014