PostHeaderIcon Szálerősítésű betonok az építészetben: a jövő anyaga

    Az esemény címe: 
    Szálerősítésű betonok az építészetben: a jövő anyaga

Az esemény műfaja:
Előadás és vita

Tudományterület:
Építészet, Műszaki tudományok

Kezdés: 
2014. November 07. 14:00

Befejezés: 
2014. November 07. 18:00 

Program: 
Az előadást tartja: Juhász Károly Péter laborvezető, BME Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék (Szálerősítésű betonok és GFRP betétek) és Frank Ferenc, KERA Bt (Esztrichek és az esztrichszáradás, szálak az ipari padlókban és az esztrichekben).

Szervező intézmények:
BME, Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék

Helyszínek:
Meghívott vendégek számára: BME, Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék, Budapesti Műszaki Egyetem, K. épület III. emelet 54/A. (tanszéki terem), de az előadást élőben, online bárki ingyen megtekintheti a következő honlapcímen: http://tinyurl.hu/lDNj/ ahol az előadás ideje alatt interaktív módon kérdéseket is tehet fel az előadóknak!

Régió: 
Közép-Magyarország

Kapcsolattartó:
Juhász Károly Péter, +36 (70) 3309149, juhasz@szt.bme.hu

Az esemény honlapja:
http://tinyurl.hu/lDNj/
www.szt.bme.hu

Szinopszis:
Előzmények: a nagy sikerű „A Nagy Törés” (2012) és „Új anyagok és méretezési módszerek a betoniparban” (2013) című előadások után a jelenlegi előadás és bemutató összefoglalja és aktualizálja a betonipar új anyagainak, mint a szintetikus szálerősítésű beton fejlődését, kutatási eredményeit és sikereit az iparban. Olyan hazai cégek használják sikeresen a szintetikus makro szálerősítést, mint az ASA vagy a Csomiép, olyan Uniós beruházásokban használták, mint a szegedi és budapesti villamospályák bővítésénél a pályalemez, debreceni Nagyerdei Stadion tribünelemeinek nyírási vasalásának a kiváltása. Az előadás mind tudományos, mind ipari oldalról vizsgálja ezen új anyag méretezésének és alkalmazásának kérdéseit, a laborbemutató kapcsán pedig a résztvevők gyakorlati oldalról is láthatják a tesztelés módszereit, illetve magának az anyagnak a viselkedését terhelés hatására.

 

 

Tudomány Ünnepe 2014